Olijfboompje in mand

Deze mand haak je met slechts 1 bol Bobbiny 3mm.

Ik had nog een tasbodem van Prym en gebruikte deze als basis om de mand te haken.

Begin
Haak met Bobbiny en haaknaald 6 in de rand van de bodem rondom 75 vasten. Vervolgens haak je in iedere vaste een vaste, alleen haak je die in het midden van de vaste van de vorige toer zodat je de steken mooi boven elkaar krijgt (knitstich). Haak door totdat je bol op is. Bevestig tot slot een label aan de bovenkant van de mand (deHaakfabriek.nl).

Heb je geen tasbodem dan kun je ook een cirkel haken met een andere kleur Bobbiny en daar ook de eerste toeren omhoog mee haken. Dan krijg je min of meer hetzelfde effect.

Tip
Als je het gehaakte deel wat strakker en gelijkmatiger wilt krijgen, strijk dan met je stoomstrijkijzer aan de binnenkant van je mand. Omdat het materiaal van katoen is kan dat gewoon. Je kunt dit niet doen als je acryl gebruikt.