Nieuwe patronen

Ik maakte twee patronen. Eén voor een plaid (110cm bij 160 cm) en één voor een kussen. Voor de deken gebruikte ik 2 verschillende garensoorten van Durable. De Durable cosy fine in de kleur Ivory en de double four in de kleur Pearl. Het kussen is in dezelfde stijl gemaakt maar ik haakte deze met Durable Cosy (de grijze variant) en één met Cosy (Ivory) en Double Four Pearl. Door andere kleuren te gebruiken krijgt het patroon een hele andere uitstraling. Wil je deze plaid en het kussen ook haken? De patronen staan nu in de webshop.

Ik heb de items gefotografeerd op het prachtige kleed Bibi van Yoshikohome. Ik ben een fan van de collectie van Yoshiko. Ook de filosofie achter dit bedrijf is mooi. Lisa van Roode richtte het bedrijf op nadat ze jarenlang geconfronteerd werd met vragen over slechte arbeidsomstandigheden en kinderarbeid in de kledingindustrie. De Yoshiko producten worden op een eerlijke manier gemaakt van natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld zeegras. Zo kan de lokale bevolking in Bangladesh op een eerlijke manier geld verdienen.

Hoe ik de mand voor het olijfboompje maakte staat in mijn vorige blogpost.

De labels en het koord kun je bestellen bij de Haakfabriek.