Sjaal breien met Wooladdicts Fire van Lang Yarns

Eindelijk heb ik het breien ontdekt en het gaat best goed. Met Wooladdicts Fire van Lang Yarns breide ik deze sjaal. De kwaliteit Fire is gemaakt van heerlijke zachte en chunky merino wol, geschikt voor een dikke naald. Hier maak je prachtige grove truien, vesten of sjaals mee.

Ik gebruikte rondbreinaalden met dikte 12. Omdat ik elke toer hetzelfde wilde breien, zette ik een oneven aantal steken op. Voor een sjaal van 45 cm bij 185 cm zet je 33 steken op. Je begint elke toer met het averecht afhalen van de eerste steek, daarna brei je de volgende steek recht, de volgende averecht etc. De laatste steek van elke toer brei je recht. Dat betekent dat je bij een oneven aantal steken steeds de laatste 2 steken recht breit. De eerste steek averecht afhalen en de laatste steek recht breien zorgen voor een mooie zijkant aan je sjaal (zie foto hieronder). Voor deze sjaal gebruikte ik 5 bollen Fire in de kleur light grey. Deze wol is duur maar de kwaliteit is zo mooi. Ik ben fan!

Om deze sjaal mooi om te doen, gebruik ik een super handige én mooie leren sjaalsluiting van de Haakfabriek. De sjaalsluiting bestaat uit leren cirkels en een schroefje dat je er makkelijk in en uit draait. Ze zijn er in meerdere kleuren. Zo kun je ook een kortere sjaal goed vastmaken zonder dat deze afglijdt. Met zo`n mooie sluiting ziet een eenvoudige sjaal er super exclusief uit.