CAL deken 2014

image

 

 

 

 

 

 

In de kerstvakantie van 2013 zag ik de CAL 2014 op internet.


Hoewel ik pas in oktober 2013 ben begonnen met haken dacht ik meteen: “Meedoen!” Ik zocht vijf kleuren Stylecraft special DK uit en begon gelijk in januari.

Een paar weken geleden was hij af, maar ik vond mijn randen niet mooi genoeg om de rand van de CAL aan te haken. In de FB groep las ik al wat oplossingen. De rand los haken en die eraan vast haken was er één van. Ik was al een heel eind, maar toen was de rand te lang.

Uiteindelijk besloot ik een toer lossen op de deken te haken, met de draad aan de onderkant. Aan beide kanten haakte ik aan die toer twee toeren stokjes vast. Zo sloot ik mijn onregelmatige rand in en ik haakte ze vervolgens met vasten aan elkaar. Je krijgt dan een mooie rechte boord aan je deken.

En nu ligt de deken als plaid op de bank, heel fijn!

Tertia en Jolanda bedankt voor jullie inzet om dit mogelijk te maken en succes met de CAL van 2015! En als je mee wilt doen aan de CAL 2015 is er een leuke win actie bij Schouten Handwerken in Hoorn.

imageimage

15 antwoorden
 1. Myriam
  Myriam zegt:

  Wat een prachtig en mooi afgewerkt kunstwerkje. De kleurencombinatie is zeer geslaagd. Mag ik vragen welk garen en welke kleuren je hiervoor gebruikt hebt?

  Beantwoorden
  • joliehaken
   joliehaken zegt:

   Dank je Myriam! Ik heb ‘m gehaakt van Stylecraft special Dk in de kleuren: midnight, parchment, Cream, cloud blue en denim.

   Fijn weekend,

   Mariska

   Beantwoorden
   • Myriam
    Myriam zegt:

    Dankjewel Mariska, ik wilde dit weekend net een bestelling doen van Stylecraft special DK omdat dit garen tot 14/04 in promotie is bij Wolplein :-).
    weekendgroeten uit Vlaanderen

    Myriam

    Beantwoorden
 2. Ingrid van Agtmael
  Ingrid van Agtmael zegt:

  Nou, ik ben al een week aan het zoeken naar een patroon voor een babydeken voor mijn nichtje en dan zie ik ineens – hélemaal precies – was ik zoek …… maar vijf kleuren en dezelfde kleuren die ik in mijn hoofd had.
  Ik woon in de UK en had nog nooit van CAL gehoord, maar wil daar nu meteen aan mee doen. Maar éérst moet dat dekentje gehaakt worden. Please, please please tell me dat het patroon hiervan te krijgen is?
  Groetjes, Ingrid

  Beantwoorden
 3. Karin
  Karin zegt:

  Prachtig! Mag ik vragen hoeveel bollen je ongeveer van elk hebt gebruikt? Ik denk dat ik hem ook wil maken… Prachtige kleurcombinatie!

  Groeten, Karin

  Beantwoorden
  • joliehaken
   joliehaken zegt:

   Hoi, dank voor het compliment!!ik had totaal 20 bollen maar weet niet meer hoeveel van elke kleur ?. En ik had ook nog best wat over.

   Groetjes,

   Mariska

   Beantwoorden
   • Karin
    Karin zegt:

    Ach ik zie dat m’n bericht toch dubbel geplaatst was, sorry! Ik zag hem net niet verschijnen :). Maar wat lief dat je zo snel reageert!

    Ik kon me niet bedwingen en heb net maar 2 van elk besteld (en 3 van de donkerblauw) haha. Maar goed om te weten dat er mogelijk nog wat bij kan komen 😉

    Op welke haaknaald had je hem gehaakt en hield je het patroon aan? Hij lijkt zo breed (hou ik wel van) 🙂

    Beantwoorden
    • handmadejolie
     handmadejolie zegt:

     Hi,
     Ik heb ‘m op 4 gehaakt en wilde ook een lekker brede deken dus heb gewoon gekeken hoe breed ik m wilde en daarop het aantal lossen opgezet. Succes! Ben benieuwd naar het resultaat ?.

     Groetjes,

     Mariska

     Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *