Glazen potten omhaken

imageimage

Het South Bay patroon maar niet voor een sjaal


Deze potjes staan heel gezellig op tafel. Je kunt ze overal voor gebruiken. Bij mij staan ze op tafel met de potloden, stiften en pennen van de kids erin. Maar ik geef ze ook kado als ik een etentje heb met chocolaatjes of koekjes erin. Ik haakte al een paar sjaals met dit patroon maar hier kun je het ook heel goed voor gebruiken!

Voor het linker potje op de eerste foto gebruikte ik een patroon dat ik op pinterest vond. De randjes kun je haken met Couture SMC select. Garen met kleine pareltjes in de draad verwerkt wat een mooi effect geeft!

image image

4 antwoorden
 1. Mariken
  Mariken zegt:

  Hoi Mariska,

  Wat een mooie potjes!
  Voor een collega wil ik een potje omhaken. Graag zou ik ook South Bay gebruiken om zo’n potje te omhaken. Ik heb geen ervaring met South Bay sjaal haken.

  Ik zie er wel patroontekeningen van op internet. Alleen zijn die allen gebaseerd op het maken van een driehoekige doek. Mijn vraag is nu: hoe kan ik er een recht stuk mee maken?

  Hopelijk kan je me helpen!

  Groetjes,
  Mariken

  Beantwoorden
  • joliehaken
   joliehaken zegt:

   Hoi Mariken,

   Bijgaand een linkje naar het diagram van een rechte southbay. Je begint onderaan het potje met een rij lossen die je aan elkaar vasthaakt met een halve lossen. Vervolgens begin je aan de rij lossen net als het diagram het patroon te haken.

   Groetjes,

   Mariska

   Beantwoorden
   • Mariken
    Mariken zegt:

    Hoi Mariska,
    Dank je wel voor je snelle reactie. Mijn reactie is minder snel, omdat ik alleen op mijn mobiel kon internetten, en het reageren mislukte.

    Ik zie het linkje niet :-O. Ik weet niet of het aan mij ligt.

    Ondertussen heb ik snel gegoogled en ik vind wel een diagram ervan. Dank je wel voor de zoekterm. 🙂
    Enige nog is of ik hem ga kunnen vertalen naar rondhaken, maar dat ziet er wel naar uit.

    Nogmaals dank!

    Toevallig gaan wij met het gezien over 2/3 weken emigreren naar Noorwegen!

    Groetjes,
    Mariken

    Beantwoorden
 2. joliehaken
  joliehaken zegt:

  Hoi,

  Wat spannend om naar Noorwegen te verhuizen! Best een grote stap hè! Wij wonen hier nu bijna 2 jaar. Als je wat ruimte hebt in je verhuisdozen, lekker veel wol meenemen. Is hier veel duurder, zal in Noorwegen ook wel zo zijn! Veel plezier daar en succes met de verhuizing! Mocht je nog hulp nodig hebben met de potjes, dan hoor ik het wel.

  Groetjes,

  Mariska

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *