,

Zitzak om in te relaxen

image image image image

Deze zitzak wilde ik al een tijdje haken.


Op Pinterest zag ik een gebreide variant, maar breien kan ik niet zo goed dus ik besloot ‘m te haken. Eerst naaide ik de hoes voor de zitzak vulling. Gewoon een rechthoek, alleen je stikt de bovenkant haaks op de onderkant. Vervolgens haakte ik de omtrek in lossen en maakte deze aan elkaar met een halve vaste. Daarna heb ik de hele hoes in vasten in de achterste lus gehaakt. Ik haakte in spiraal dus zonder elke ronde te sluiten.

Omdat ik de hoes er wel af wil kunnen halen heb ik een knoopsluiting gemaakt aan de bovenkant. De onderkant heb ik aan elkaar gehaakt en vervolgens met naald en draad “omwikkeld” met hetzelfde garen. Ik gebruikte 24 bollen drops Andes. De knopen heb ik besteld bij Caroly. ik geloof dat hij wel gebruikt gaat worden?.

31 antwoorden
 1. Margriet van Lierop
  Margriet van Lierop zegt:

  Hallo Mariska,

  Wil even reageren op de gehaakte zitzak met knopen.
  Vind hem super!
  Zou je mij de beschrijving door kunnen mailen.
  Vind het een beetje onduidelijk, hoe te maken.

  Bij voorbaat dank,
  Margriet van Lierop

  Beantwoorden
 2. Else
  Else zegt:

  Wat een supermooie zitzak! En wat een werk! Wat een verschil met al die nylon dingen die overal aangeboden worden!
  Mag ik vragen welke afmeting hij is?

  Bedankt vast! Groetjes, Else

  Beantwoorden
  • joliehaken
   joliehaken zegt:

   Dankjewel Else!

   Viel me erg mee, haakt lekker door alleen maar vasten. Hij is ongeveer 90 cm bij 140 cm geworden. De kids gebruiken’m dagelijks. En ik vond ook nylon niet zo mooi, dit staat ook nog leuk in de woonkamer.

   Groetjes,

   Mariska

   Beantwoorden
 3. Nydia
  Nydia zegt:

  Wauw super knap! Zou je mij de beschrijving ook willen e-mailen? En ik las dat die oorspronkelijk gebreid is elders? Aangezien ik zelf daar wat beter in ben dan haken 😉

  Groetjes

  Beantwoorden
 4. Helena
  Helena zegt:

  Echt geweldig de zitzak. Ik wilde er een voor mijn dochter kopen maar vond het zo duur. Superblij dat ik dit vond. Zou ook ik het patroon mogen hebben, zowel brei- als haak. Ik kan nl beter breien maar jouw gehaakte versie ziet er wel schitterend uit. Groet, helena

  Beantwoorden
  • joliehaken
   joliehaken zegt:

   Hi,
   Dankjewel! Ik heb gewoon vasten gehaakt in de achterste lus en sloot de toer niet maar haakte steeds door rondom de zitzak, die ik zelf naaide. Gewoon steeds passen. Ik heb een knoopsluiting gemaakt en de rand met naald en draad genaaid voor een stoere look. Dus niet echt een patroon, gewoon recht toe recht aan haken. Met breien kan dat ook. Ik heb daar geen patroon van, ik zag er een op pinterest die je kon kopen.

   Groetjes,

   Mariska

   Beantwoorden
 5. Sissi
  Sissi zegt:

  Hoi Mariska,

  Inderdaad een erg gave zitzak. Sinds kort haak ik en zag je zak voorbij komen. Heb je misschien ook een beschrijving voor me?

  Groetjes Sissi

  Beantwoorden
  • handmadejolie
   handmadejolie zegt:

   Hoi Sissi,

   Ik heb gewoon een ketting lossen gehaakt en die met een halve vaste gesloten zodat het precies om de zitzak heen kon. Daarna ben ik gewoon vasten gaan haken in de achterste lus in spiraal, dus zonder de toer te sluiten. Totdat de zak groot genoeg was. Het bovenste stuk heb ik aan 1 kant verder gehaakt en daar knoopsgaten in gemaakt. Zo kun je de zak dan sluiten. Om de zitzak een stoer uiterlijk te geven heb ik aan de boven en onderkant met grote steken lussen genaaid, gewoon met naald en draad.

   Hoop dat je hier wat mee kunt.

   Groetjes,

   Mariska

   Beantwoorden
 6. Mikmamske
  Mikmamske zegt:

  Hallo Mariska,

  Prachtige zitzak ! Precies wat ik zoek. Zou je mij de beschrijving kunnen mailen ? Alvast super bedankt, groetjes Nou

  Beantwoorden
 7. annelies
  annelies zegt:

  Hoi,

  Is het mogelijk om de beschrijving van de gebreide versie nog te mailen. Aangezien ik niet zo goed kan haken;)
  Wil er graag één maken voor mijn cliënten. Alvast bedankt!
  Hij is erg leuk!

  Groetjes, Annelies

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] vest met andere wol haken, maar ik had nog genoeg Drops Andes liggen. Deze heb ik ook gebruikt voor deze grote zitzak, maar ik had toen teveel gekocht. En dat pakte goed uit. Ik heb 11 bollen gebruikt en […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *