image

Vorige week liet ik het begin van deze tas al zien…


en nu is hij af! Wat een werk, maar zó leuk om te doen. De eerste keer dat ik een mochila tas haakte, probeerde ik een klein formaat. En nu deze, lekker groot zodat alles erin past. Ik wilde de tas ook voeren. Hiervoor heb ik tafelzeil gebruikt; niet het dikke plastic, maar deze wat fijnere met een ‘linnen look’. Ik naaide een binnentas met de naaimachine, maar ik wilde de tas niet vastnaaien omdat je dan de steken kunt zien.

De bovenkant heb ik afgewerkt met een festonsteek en vervolgens meegehaakt met de toer, voordat ik aan de gaten voor het koord begon. Zo zit de binnentas super stevig en netjes vast aan de mochila tas. Ik heb de band met de hand vastgenaaid voordat ik de binnentas vast haakte. Het patroon van de bodem van de tas heb ik van de Facebook groep Mochila haken NL. Het patroon van de band -met een heel duidelijke uitleg met foto’s- komt van de Facebook groep Ply Split Braiding. Ik haakte de tas enkeldraads, yarn over, yarn under met 4 meeloop draden in de hele lus. De strepen  zijn in de achterste lus gehaakt yarn over, yarn over.

4 antwoorden
 1. Crystal Wall
  Crystal Wall zegt:

  I love this bag! The color work is amazing. The strap makes it. The bottom is interesting too. It’s totally my style. I seen it on AnnaMaries Link up. I linked up a few things myself if you would like to hop over to my blog and check them out. I would appreciate it. Thanks for sharing.
  ~Crystal
  Crochet, A Day In The Life
  http://krystlewv.blogspot.com

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] een festonsteek, daardoor kun je de binnentas meehaken aan 1 van de laatste toeren. In de blogpost over mijn vorige tas vind je hierover een uitleg en […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *