image image Deze shrug wilde ik al een tijdje haken maar het kwam er steeds niet van.


Ik vond het lastig om te bepalen hoe groot de rechthoek moest worden. Ik was begonnen en al een eindje op weg maar vond hem toch te lang. Dus alles uitgehaald en opnieuw begonnen. Uiteindelijk werd hij 92 cm lang en 88 cm breed inclusief de boorden. Het patroon vond ik hier, maar ik heb het aangepast door zowel aan de boven- als onderkant een boord te haken. Deze boorden heb ik apart gehaakt en er als laatste aan vast gehaakt. De mooie ribbel alsof het gebreid is, krijg je door vasten heen en weer te haken alleen in de achterste lus. Aan het eind van de toer haak je  2 lossen. Je begint de volgende toer in de tweede vaste van de vorige toer en haakt als laatste een vaste in de losse van de vorige toer. Je haakt je boord met halve vasten vast aan je rechthoek. Ik heb deze shrug gehaakt met 5 bollen Stylecraft special dk in de kleur waterfall.

37 antwoorden
  • joliehaken
   joliehaken zegt:

   Dankjewel Jolanda! Ik had met deze kleur al een omslagdoek gehaakt en die werd ook leuk en ik had nog wat bollen over ?. Ben er ook blij mee!

   Beantwoorden
 1. Margaret
  Margaret zegt:

  Bij veel mensen valt de shrug niet mooi. Die van jou is prachtig. Misschien komt dit door de aanpassingen die je voor jezelf hebt gemaakt. Mooie kleur.

  Groetjes, Margaret

  Beantwoorden
 2. Rieka
  Rieka zegt:

  Hij is supermooi. Ik wil hem ook graag maken. Mag ik vragen hoeveel steken je voor de shrug hebt opgezet? Dan kom ik er verder vast wel uit. ?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *