Eindelijk een vest ?

image

Ik wilde al zo lang een kledingstuk haken,


in plaats van alleen een sjaal of omslagdoek. En dat is nu eindelijk gelukt?. Ik vond hier een heel fijn kooppatroon. Heidi May is designer van stoere vesten, sjaals, mutsen etc. Haar patronen zijn in het Engels maar heel goed te volgen.  Wat heel handig is dat ze het patroon in diverse kindermaten maar ook in S/M/L beschrijft.

Eigenlijk wilde ik dit vest met andere wol haken, maar ik had nog genoeg Drops Andes liggen. Deze heb ik ook gebruikt voor deze grote zitzak, maar ik had toen teveel gekocht. En dat pakte goed uit. Ik heb 11 bollen gebruikt en gehaakt met haaknaald 9. Ik ga zeker meer van haar patronen gebruiken.

16 antwoorden
 1. Mariken
  Mariken zegt:

  Heihei,
  Wat een leuk vest! Ik ben in eerste instantie op zoek naar een patroon om een vest voor mijn dochter te maken. Maar als zo’n patroon meteen zowel een kindermaat als volwassenmaat levert, kunnen moeder en dochter gezaamlijk in zo’n mooi vest lopen.
  Is dat de “The Thurston Sweater” die jij hebt gemaakt?
  Groetjes,
  Mariken

  Beantwoorden
 2. Margaret
  Margaret zegt:

  Dit lijkt me een heerlijk, wat stoer vest. Fijn om op een zonnige herfstdag aan te trekken en een lange boswandeling te maken. Ik kende de ontwerpster alleen van haar hoodies. Ik ga haar patronen eens bekijken.

  Fijne dag, Margaret

  Beantwoorden
  • handmadejolie
   handmadejolie zegt:

   Hi,

   Dankjewel! Ik vind het patroon heel goed te volgen. Het is wel in het Engels maar de uitleg is erg duidelijk. Het het zijn alleen maar halve stokjes, en voor de randen reliefstokjes voor en achter, maar dat kun je ook op you tube vinden met voorbeelden.

   Groetjes,

   Mariska

   Beantwoorden
 3. VanDani
  VanDani zegt:

  Hij is geweldig! Ik was al een tijdje op zoek naar een vest patroon, dit is hem denk ik! Kun je het patroon makkelijk nog wat langer maken denk je?

  (en hoe heet het patroon precies? Ze heeft er zo veel…..:-))

  Beantwoorden
  • handmadejolie
   handmadejolie zegt:

   Hoi Dani,

   Dankjewel! Het is de Thurston sweater. Je haakt hem van de kraag naar beneden dus heel makkelijk langer te maken.
   Ben benieuwd hoe die van jou wordt! Dat zie ik vast wel op je blog ?.

   Fijn weekend,

   Mariska

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *