,

Colsjaal met knopen

image

Deze week was het al vakantie en haakte ik in 2 avondjes


deze colsjaal. Een vriendin met kids was hier dus de sjaal moest snel af voor ze weer vertrokken ?.

Het is een heel makkelijk patroon. Je haakt een rechthoek van ongeveer 110 bij 32 cm en bevestigt 3 knopen aan de zijkant van de langste zijde. De knopen moeten zo bevestigd worden dat de korte kant van de sjaal er precies opgeknoopt kan worden. Ik haakte deze met iets meer dan 2 bollen tweed van 100 gram met haaknaald 5. Ik heb 122 lossen gehaakt en dan haak je alleen nog maar stokjes in de achterste lus. Voor deze sjaal zijn dat 21 toeren. Aan de korte kant heb ik ‘m afgewerkt met een randje vasten.

4 antwoorden
  1. Gineke
    Gineke zegt:

    Een mooie col je houdt me wel bezig net de omslagdoek + sjaal granietsteek gehaakt nu aan het haken met de sjaal in herfstkleuren en daarna ga ik zeker de col haken bedankt voor de patronen

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *