Eindelijk een gebreide sjaal

image

Na al zo vaak breien geprobeerd te hebben, is het er nu eindelijk echt van gekomen.

Op de één of andere manier vond ik het nooit ontspannend om te breien, breinaalden onder je arm en mijn schouders opgetrokken. Hier in Zweden geef ik workshops mochila tassen haken in een plaatselijke wolwinkel. De eigenaresse van de wolwinkel had al een paar keer gezegd dat ze mij wel op de Zweedse manier zou helpen breien : “veel relaxter dan de Hollandse manier”.

Vorige week ben ik met het leuke patroon van Lisanne van Draad en Praat naar haar toegegaan en toen leerde ze me continentaal breien. En dat bevalt me een stuk beter. Dit ga ik wel leuk vinden en er volgen zeker meer sjaals en misschien probeer ik nog wel een keer een vest of een trui.

Maar eerst nog even afwachten tot ik de Phildar Phil xxl binnen heb om die super mooie woondeken af te breien. Ik had al 2 strengen gewonnen bij Draad en Praat en brei de deken op breinaalden maat 28.

image

 

 

 

 

10 antwoorden
 1. Sigrid
  Sigrid zegt:

  Zelfde gevoel hier! Af en toe brei ik eens, maar ik vond het ook nooit ontspannend.
  Continentaal breien kan ik (nog) niet, dus ik ga het eens opzoeken op youtube ofzo.
  Je sjaal is super, ziet er zooooo gezellig uit!
  Fijn weekend,
  Sigrid

  Beantwoorden
  • joliehaken
   joliehaken zegt:

   Hi,

   Grappig dat toch meer mensen het hebben met breien.
   En dit is goed te doen met iets simpels beginnen. Ik was denk ik ook een beetje te ambitieus door gelijk een trui of vest te willen maken ?. Maar continentaal is echt leuk! Benieuwd of ik bij jou ook wat langs zie komen straks ?. En deze sjaal is echt een aanrader, draagt heerlijk!

   Groetjes,

   Mariska

   Beantwoorden
 2. Margaret
  Margaret zegt:

  Prachtige gebreide sjaal. Deze manier van breien is ook fijn bij het inbreien van patronen, iets wat ze in Zweden vaak doen.
  Kun je de manier van het continentaal breien ook gebruiken bij het breien van je woondeken? Die wordt zo te zien ook prachtig.

  Fijn weekend, Margaret

  Beantwoorden
  • joliehaken
   joliehaken zegt:

   Hoi,

   Ik zag al van die mooie fair isle patronen, maar ga eerst nog verder oefenen. En voor de deken moet je de draad wel echt omslaan, is niet heel relaxed, maar het resultaat is prachtig! En het gaat lekker snel met die dikke wol.

   Groetjes,

   Mariska

   Beantwoorden
 3. JipbyJan
  JipbyJan zegt:

  Mooi geworden! Ik herken dat, met die lange stokken onder je armen was ook niets voor mij. Maar continentaal is echt te doen. Nu nog de tijd om het goed onder de knie te krijgen 😉

  Beantwoorden
  • joliehaken
   joliehaken zegt:

   Zo herkenbaar! Ik wil nog zoveel haken maar nu ook beter leren breien ?. Zolang het geen moeten wordt….
   Ik zag jou post over de mystery blanket, soms is het gewoon niet het juiste moment, komt vanzelf weer ?. Kijk uit naar je boek!

   Groetjes,

   Mariska

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *