,

Stoer vloerkleed

 

image

Deze zomer verhuizen we terug naar Nederland,

dus ik ben vast wat leuke dingen voor ons huis aan het maken. Dit vloerkleed haakte ik van witte Hoooked Zpagetti. Omdat ik de kleur iets te wit vond haakte ik ‘m samen met de beige kleur tweed van Zeeman. Daardoor krijgt het kleed een stoere look. Voor deze afmeting (80 cm bij 110 cm) had ik 2,5 bol Zpagetti en 3,5 bol tweed nodig. Super makkelijk om te doen: het zijn alleen maar vasten heen en weer gehaakt. Ik zette 61 lossen op en haakte met haaknaald 8 om een stevig kleed te krijgen.

 

30 antwoorden
 1. Mariken
  Mariken zegt:

  Wat maak jij gave dingen zeg!!!

  Alleen een vraagje: hoe of wat als het vies wordt? Of altijd met sokken/sloffen in huis, op zijn Scandinavisch?

  Beantwoorden
  • handmadejolie
   handmadejolie zegt:

   Haha, ja hier echt op zijn Zweeds: iedereen schoenen uit bij de deur ?. Maar ik ga ‘ m gewoon voorzichtig wassen als hij vies wordt. Deze is voor in de slaapkamer naast het bed, dus valt mee hoop ik.
   Fijn weekend!

   Beantwoorden
 2. BY JM
  BY JM zegt:

  Echt een supergaaf kleed geworden!! Lekker warm aan de voeten. En dat wassen gaat prima hoor, dat doe ik zelf ook met mijn spaghetti poefhoes!
  Leuk dat jullie weer naar NL komen! Weten jullie al waar jullie gaan wonen? Veel plezier met het voorbereiden van jullie terugkomst.

  Beantwoorden
  • joliehaken
   joliehaken zegt:

   Hoi Sigrid,

   Dankjewel! Ik heb veel zin om weer naar Nederland te gaan. Maar ga ook zeker Zweden missen ?. Het is hier zo mooi!

   Fijn weekend!
   Mariska

   Beantwoorden
 3. Loes
  Loes zegt:

  Hoi hoi
  Wat een gaaf kleed, ik wil iets vergelijkbaars maken, 160 X 220.
  Maar dan met een rand. Heb jij die 61 lissen gebruikt voor de lengte of de breedte?
  Groetjes Loes

  Beantwoorden
 4. Evelien
  Evelien zegt:

  Hoi!

  Wat een super idee om je vloerkleed zelf te maken. Ik had al lang naar iets leuks op de vloer gezocht en kon niks vinden en zag toen jouw kleed. Ben de week erop begonnen met haken (lang leve you tube) en heb inmiddels een kleed gemaakt van 140x240cm en staat super al zeg ik het zelf. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat. Ik heb trouwens de Zpagetti vervangen door gewone wol met name de tweed van de Zeeman. Haakt gemakkelijker en is zachter aan de voeten.

  Groet,
  Evelien

  Beantwoorden
 5. Selina
  Selina zegt:

  Super gaaf!! Ik wil ook :-)!!
  1 vraag heb je gelijk bij de lossen al 2 draden gebruikt? Dus de tweed van zeemen tegelijk breien met de hooked zpaghetti?
  De lus zal dan bestaan uit 2 verschillende draden toch en zo steeds verder lijkt me?

  Beantwoorden
 6. Dirry
  Dirry zegt:

  Ziet er prachtig uit!
  Ik heb zelf jaren terug ooit es een vierkant kleed gemaakt van 2×2 meter. De wol kwam van een vriendin die het zelf gesponnen had van haar schapenwol. Het waren restanten van wol die zij voor haar weefgetouw had gebruikt. Mijn man heeft toen uit hout hele dikke haaknaalden gesneden en mooi glad afgewerkt, ik denk maat 24 of zo…:-) Ik ben toen rond begonnen en gaandeweg werd dat vanzelf vierkant. Op een gegeven moment was dat kleed zo zwaar dat ik het bijna niet meer op mijn benen kon (ver)dragen… Na een jaar of 8 hebben we het helaas weg moeten doen omdat de katten het kleed gebruikten als krabmat als wij naar ons werk waren… zo jammer… dus misschien een keer in de herkansing met het materiaal dat jij gebruikt hebt. Is dat duur spul???

  Beantwoorden
  • joliehaken
   joliehaken zegt:

   Hoi, dankjewel! Je hebt best wat klossen zpagetti nodig voor een vloerkleed. Ze zin rond de 9 euro per klos. Soms zijn er wel aanbiedingen. Dus de moeite waard om te googelen. Jammer van het oude vloerkleed ?
   Fijn weekend,

   Mariska

   Beantwoorden
 7. Mic
  Mic zegt:

  Hoi,

  Ik vind het een super mooi kleed, precies waar ik naar op zoek ben. ik denk zelf dat ik een ronde versie ga maken.

  Die klossen zpagetti, hoeveel meter zit er op zo’n klos?

  Groetjes, Michelle .

  Beantwoorden
  • handmadejolie
   handmadejolie zegt:

   Hi,
   Dankjewel, ik weet geen kleurnummer maar het is niet wit, maar gebroken wit. De tinten wisselen steeds op de site van hoooked. Ik heb toen gebeld omdat ik ‘m niet te beige wilde en je dat niet goed kon zien op de site.

   Groetjes,
   Mariska

   Beantwoorden
 8. Minnie
  Minnie zegt:

  Hoi. Ik vind je kleed erg mooi maar was benieuwd naar het onderhoud ervan. Kan je gewoon met de stofzuiger erover heen? Het is een vloerkleed dus zou e
  En keer vies worden. Had je het ook al een keer gewassen? En is er ook een onderlaag? Ik ben benieuwd en zou het graag het zelf willen maken. Thanks voor je inspiratie.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *