Zomervest boho stijl

image

Dit is een fijn vest voor een zomerse dag,

 

en het is ook nog eens makkelijk te haken en best snel klaar. Ik heb het patroon van de steken gevonden in Phildar nummer 647, voorjaarscollectie. Toen ik het patroon zag bleken alleen de voorpanden lang te zijn en het achterpand kort in een andere steek. Ik wilde een lang vest dus heb ik het patroon aangepast. Hieronder lees je hoe.

Voor deze versie gebruikte ik 11 bollen Drops Cotton Light en haakte met haaknaald 5. Je begint onderaan en haakt een vierkante lap. Ik hield voor het aantal lossen het patroon in het boekje aan, voor mij een s. Ik startte met 146 lossen. Ik heb het de reeks toeren 14 keer herhaald voordat ik begon met splitsen zoals op de tekening hieronder. Mijn laatste toer voor het splitsen is die van de groepjes met 3 stokjes.

image

Ik begon met het linker voorpand en heb een verdeling van 10 hele groepjes van 3 stokjes in de voorpanden en 24 in het achterpand aangehouden. Dit kun je ook zelf aanpassen. Ik haakte nog 5 toerreeksen. En op de laatste toer nog 2 toeren vasten. Daarna vouw je vest dicht en haak je met halve vasten de bovenkant van de schouders aan de binnenkant vast. Ik haakte aan de mouwen 10 toeren vasten en aan de voorpanden en halslijn 3 toeren vasten. Voor de mouwen heb ik in 3 toeren op ongeveer 10 steken van de bovenkant aan zowel voor en achterkant 1 mindering gehaakt. Tot slot maak je de franjes aan de onderkant.

Het vest hangt erg uit dus als je ‘m korter wilt moet je minder toeren haken voordat je aan de splitsing begint.

 

 

9 antwoorden
  1. Irmgard
    Irmgard zegt:

    Wat een mooi vest. Hoeveel stokjes haak je in de lossen boogjes en hoeveel lossen ertussen? Erg mooi gedaan. Is dat phildar patroontje ergens terug te vinden?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *