Hej då Stockholm

image

Deze week verhuizen we, na 3 jaar in Zweden te hebben gewoond, terug naar Nederland.

Ik kan natuurlijk niet weggaan zonder het kleinste beeldje van Stockholm te voorzien van een gehaakte muts en sjaal in de kleuren van de Nederlandse vlag. In Zweden begon ik 3 jaar geleden met haken en daar word ik nog steeds heel blij van.

Het kleinste beeld van Stockholm is Järnpoiken (het ijzeren jongetje). De kunstenaar Liss Eriksson noemde het beeldje eigenlijk Het jongetje datnaar de maan kijkt. Waarmee hij naar zichzelf verwees, toen hij als kleine jongen niet kon slapen en nachtenlang naar de maan keek. In de winter krijgt dit beeldje vaak een gebreide das om en in de zomer soms een zonnehoed op. Sommige mensen leggen munten aan zijn voeten, in de hoop op geluk.

 

 

 

 

 

8 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *